Det er svakt!

Vil starte med å skrive at det innlegget her kommer helt sikkert til å gjøre noen sure, og kan sikkert virke støtende mot noen, men det er ikke formålet. 

Jeg har lenge irritert meg over dette, fordi man leser om det så ofte dessverre. Det er selvmord jeg snakker om. Ja, jeg mener det er svakt å ta sitt eget liv. Jeg synes det er en veldig egoistisk måte å gjøre det på, og som nevnt veldig svakt. Hvorfor skal du ende livet ditt, kun fordi det går litt i mot deg nå? Hvorfor skal du slutte å kjempe? Uansett hvor ille du tror du har det akkurat nå, kan jeg garantere at det blir bedre. Kanskje ikke det blir bedre med en gang, men det blir bedre med tiden. Du kjemper gjennom dette, og du tror du er alene, men du er ikke det. Jeg synes det er dårlig gjort å ta sitt eget liv, bare tenk på alle du etterlater med et knust hjerte. Tenk på familien din, som ikke bare har sett at du har hatt det vondt, men må gå gjennom at du er død for å toppe det hele.

Selvfølgelig, jeg kan forstå at du har det ille og at det virker som du er i et sort hull du aldri kommer deg ut av, men virkelig. KJEMP! 

Hva synes du om selvmord? Synes du det er greit, eller synes du det er svakt? Kommenter

16 kommentarer

30.08.2015 kl.20:10

Øh? Jeg mener at det er personen sitt valg, om personen har gått igjennom såpass mye at den personen føler for at selvmord er den eneste løsningen så står jeg for det. Ikke at jeg mener at det burde være en utvei, men det at folk velger det er nok den siste utveien. Jeg ble veldig provosert av måten du har lagt opp dette innlegget og det virket veldig useriøst. På toppen av det hele skriver du "Hva synes du om selvmord? Synes du det er greit, eller synes du det er svakt? Kommenter" Hva synes du om selvmord? Er det noe man burde diskutere?

30.08.2015 kl.20:12

jeg syntes det er vilt provoserende at du tror de som tar selvmord gjør det "fordi det går litt i mot deg nå". Har du noen gang tenkt på de som sliter med en psykisk sykdom, og etter flere år faktisk ikke klarer å leve mer? Bare vær så snill og ha respekt for andre mennesker og ikke kom med påstander du ikke vet noe om. Ja du har yttringsfrihet, men dette handler om respekt til de som faktisk har opplevd at noen av sine nærmeste har hatt det så vondt i livene sine at de rett og slett ikke har klart mer. Du sa dette var det første innlegget med mening? Iallefall, jeg finner null mening i dette innlegget så lykke til neste gang.

30.08.2015 kl.20:28

Lol, så jævli bra skrevi!! folk er så jævla svake

30.08.2015 kl.21:10

Selvmord er ikke noe du kan kalle for svakt.

Nettopp den måten du reflekterer over med denne saken viser bare hvor lite kunnskap du har om temaet. Desverre er det mange som tenker som deg, at det er egoistisk og svakt, men jobber du med disse menneskene eller har noen nære som har gått igjennom selvmordstanker/forsøk, så ser du at det er langt fra svakt. De som tar selvmord har ofte kjempet en lang kamp mot feks psyken, eller så kan de også være svært deperimerte. Når man er ordentlig deperimert over lengre tid og ikke bare deperimert i en uke (som mange unge mener de er, misbruker ordet), ser man desverre veldig få utveier. Men som du sier er det alltid viktig å kjempe og holde ut, men man er ikke svak om man ikke klarer det.

30.08.2015 kl.21:27

^ Vel nå er det alltid folk som har det værre enn oss å da, folk sulter og lever i krig. Mistet begge foreldrene sine..uten å gi opp. Ikke si at de ikke har det værre enn jenter som havner rett i kjellern med en gang de møter litt motgang.

Sarah Celinè

30.08.2015 kl.21:43

Kjære Jonas! Jeg er helt uenig i det du skriver, men måten du skriver dette på viser jo bare hvor lite du vet om temaet. Søsteren til stemoren min tok livet sitt i 2008, vet du hvor vondt det er for meg og lese dette? Det gjør så jævlig vondt, det at du fremstår selvmord som svakt, det er så utrolig barnslig, og uvitende. Du burde prøve og gå igjennom en runde med noe ordentlig jævlig kun for at du kanskje har muligheten til og forstå hva vi som har det vondt snakker om.. Hvis moren din hadde tatt sitt eget liv, hadde hun da vært svak? da tror jeg du ville sett helt annerledes på det. Det er skikkelig vondt og lese dette Jonas, skikkelig vondt.

30.08.2015 kl.22:46

Å ta sitt eget liv er ikke bare noe man gjør hvis du har det litt kjipt en dag.. Når du har det så jævlig at du tenker på å avslutte ditt eget liv synes jeg ikke at det er egoistisk i det hele tatt. Jeg har selv vært igjennom mye psykisk og vært inne på tanken selv noen ganger, da hadde jeg det jævlig men jeg hadde fortsatt et lite håp om at det kom til å bli bedre, når du har det så vondt at du mister selv det lille håpet, da har du det veldig vondt. Synes det blir dumt å uttale seg på denne måten uten å vite mer om det. Vi burde heller sette lys på psykiske sykdommer og få folk til å søke hjelp slik at selvmord kan bli unngått, i stedet for å trykke de som sliter enda lenger nede enn de allerede er.

30.08.2015 kl.22:52

Er litt enig med deg her Jonas. Mange unge barn som velger å ta livet sitt, hvis de er demprimerte, ikke ser en grunn til å leve osv. Men dette er jo bare en fase i livet dems som garantert går over. Altså man lever jo ikke med samme problemer hele livet. INGEN kan leve livet sitt uten nedturer. Livet består av oppturer og nedturer hele livet sitt, og selvom hun har/hatt en nedtur gjennom denne perioden av livet, vil det IKKE vare ut hele livet. Tenk på alle som står igjen, tenker de kanskje failet som hennes venninne, mamma, bror? Poenget er at man har bare et liv på denne jord, og det er en gave og komme til denne verden.. Hvorfor sløse det bort?:)

30.08.2015 kl.23:02

Kjempe upassende innlegg. Dette skrev du mest sannsynlig bare for pr, ditt dumme individ. Du kan ikke uttale deg om dette i det hele tatt fordi du er en fjortisgutt med materielle prioriteringer, å ha det vondt for deg er vel å slå opp med kjæresten, eller ikke være populær nok. Du burde skamme deg, håper dine fremtidige arbeidsgivere ser dette :) Om du får noen da, siden du er dum nok til å hoppe av skolen siden du ikke har tid hahaha. Drittunge

Malin

31.08.2015 kl.03:32

Du har helt tydelig ikke sliti med noe. Når man sliter med sorg av nær familie, angst, depresjoner, sykdommer osv, så er det år, gjerne et helt liv med intens motgang. Ikke bare "litt som går imot deg". Håper du en gang opplever det, og angrer så grenseløst på at du mente det du har skrevet nå. Smakløst, barnslig, arrogant. Det er DU som er egoistisk når du tenker sånn. Blir kvalm.

Katrine

31.08.2015 kl.06:26

Jeg er enig i det du skriver, jeg mener selvmord er veldig egovistisk

Marianne

31.08.2015 kl.13:56

"Jeg synes det er en veldig egoistisk måte å gjøre det på, og som nevnt veldig svakt. Hvorfor skal du ende livet ditt, kun fordi det går litt i mot deg nå? Hvorfor skal du slutte å kjempe? Uansett hvor ille du tror du har det akkurat nå, kan jeg garantere at det blir bedre." Det som er egoistisk her, er å forvente at noen skal leve for din egen skyld, for at ikke du skal bli lei deg. Jeg er kronisk suicidal som følge av en jævlig psykisk lidelse, tror du det er lett å holde ut hvert bidige minutt når man er kronisk suicidal og vil dø hele tiden? Det går ikke bare litt i mot meg nå, det blir verre og verre hele tiden. Hvor lett tror du det er å gå inn og ut av psykoser hvor en tror at alle vil drepe en, man går med kniv for å beskytte seg og ditt verste mareritt blir til virkelighet? Bli drept eller drepe. Når man er ute igjen, føler man at man er en potensiell morder og må selv dø før man tar livet av noen andre.

"Kanskje ikke det blir bedre med en gang, men det blir bedre med tiden. Du kjemper gjennom dette, og du tror du er alene, men du er ikke det. Jeg synes det er dårlig gjort å ta sitt eget liv, bare tenk på alle du etterlater med et knust hjerte. Tenk på familien din, som ikke bare har sett at du har hatt det vondt, men må gå gjennom at du er død for å toppe det hele."

Hva om man har foreldre som ruser seg, og det eneste som kommer ut at kjeften deres er piss? Og hvor er den jævla garantien for at det blir bedre? Den finnes ikke. Du aner faen ikke hvor mye jeg skulle ønske at jeg kunne slippe dette, og ja jeg får hjelp, veldig mye hjelp, men det hjelper ikke. Jeg kunne ha drept for å i det hele tatt klare å ta oppvasken, eller ha venner. Jeg kan ikke dra ut lenger, fordi jeg er så suicidal at jeg kommer til å gjøre noe dumt.

Ikke uttale deg om ting du ikke vet noe om.

31.08.2015 kl.15:45

Er jævli lett å se at du alldri har slitt med depresjoner . Du har ikke peiling på hvordan det er eller hva? Da er det langt fra svakt å egoistisk å ta sitt eget liv? Hva faen som går av deg?

Linn Marie

31.08.2015 kl.18:47

Enig i det du skriver, for det finnes hjelp til alle. Jeg personlig har mistet noen pga selvmord, ikke pga psyken eller noen andre sykdommer, men pga 'kjærlighetssorg' i en alder av 18. De tror de mister alt, bare fordi kjæresten gjorde det slutt. Utrolig, utrolig svakt mener jeg. Hallo, de er bare ungdommer enda og det finnes så mye positivt å se frem til, og det er millioner av fisk i havet!

Kari Omland

02.09.2015 kl.18:21

Viktig tema Jonas. ..flott av en ung gutt å ta opp noe som engasjerer og provoserer..stå på. heier på deg......klem.

Ingrid

24.09.2015 kl.15:47

Synes ærlig talt dette er en ekstremt forenklet mening. Det er lett å fortelle noen at det blir bedre eller at de er svake om de gjør det, men saken er at du ikke vet noe om det. Ikke alle som er suicidal er den hvite, hetero tenåringsjenta som liker deppa bilder på instagram.

Dette emnet er bare så komplekst at å bare si at noen er svake og burde tenke på familien sin er for dårlig. Tenk litt utenfor din lille bobble neste gang

Skriv en ny kommentar

Jonas Fossum

Jonas Fossum

18, Oslo

Jeg heter Jonas og er 18 år gammel. Er en livlig gutt som drømmer stort. Kontakt: JonasFossum@icloud.com

Kategorier

Arkiv

hits